Din varukorg
Ikon
NYHET - Dagkräm med SPF! NYHET - Dagkräm med SPF!
Ikon

Frågor o svar om solskydd

Varför ska jag välja Gilda Liljeblads hudvårdsprodukter?
Ikon Ikon

Lösningen för en sund och vacker hud är avancerad hudvård. Det innebär att vi arbetar med höga koncentrationer av välbeprövade ingredienser med vetenskapligt bevisade effekter. Grundtanken är enkel. Men huden är komplex. Att skapa effektiva hudvårdslösningar kräver exakt avvägda recept, baserade på omfattande kunskap och aktiva ingredienser av högsta kvalitet.

Gilda Liljeblad ger huden det den behöver, utan genvägar och kompromisser, oavsett vad de senaste trenderna påstår. Vi skapar märkbara resultat för dig som tar hudvård på allvar.

Hur vet jag vilka produkter jag ska välja?
Ikon Ikon

Rätt hudvård är den som på bästa sätt tar hand om just dina unika behov. I vår hemsidas hudvårdsguide är det enkelt att navigera bland de vanligaste hudtillstånden och få tips på lämpliga produkter: https://gildaliljeblad.se/pages/hudvardsguide

Du kan också maila oss och ställa dina frågor personligen.

Kan jag blanda produkter från Gilda Liljeblad med mina andra hudvårdsfavoriter?
Ikon Ikon

Ja, absolut. Vi tror även att det är just så du kommer hitta nya favoriter från oss. Hör av dig till oss och berätta vad du använder idag så kan vi hjälpa dig med ditt hudvårdspussel och tipsa om vilka produkter och ingredienser som saknas för just din unika hud.

Är era produkter säkra?
Ikon Ikon

Ja, självklart. Våra kunders säkerhet är lika viktig för oss som slutresultatet. Utan båda så kommer inte våra kunder tillbaka igen.

Vi utvecklar och tillverkar våra produkter inom EU och följer rådande lagstiftning. EU är erkänt internationellt som den marknad som har i särklass bäst regelverk gällande hudvård. Vi arbetar aktivt med våra tillverkare för att inkludera ny vetenskap i våra produkter och se till att våra kunder får en sund hud med hjälp av produkter som känns fantastiska.

Passar era produkter för känslig hud?
Ikon Ikon

Ja, absolut. Våra calming-produkter till exempel är fantastiska för att lugna huden och dämpa irritationer. När huden är lugn och utan rodnad så kan man även introducera produkter med andra aktiva ingredienser så som A-vitamin, C-vitamin och AHA-syror. Just dessa tre ingredienser gör faktiskt huden starkare med tiden vilket leder till en hud som är mindre känslig. Vänj huden varsamt vid produkterna då flera av dem har terapeutiska verkningsämnen som stimulerar huden.

Är era produkter lämpliga för gravida?
Ikon Ikon

Ja, absolut. Samtliga produkter i vårt sortiment lämpar sig både under graviditet och vid amning. Vår Regenerating Vitamin A Retinol Cream till exempel, innehåller en ester av A-vitamin som endast verkar lokalt i huden. Den går därför utmärkt att använda.

Du kan även fortsätta med dina AHA-produkter hemma. Däremot rekommenderar vi en paus från AHA-behandlingar på salong, då de ofta är mer verksamma och starka.

Glöm inte att använda solskydd dagligen för att undvika pigmenteringar.

Hur arbetar ni med hållbarhet?
Ikon Ikon

Hos oss på Gilda Liljeblad är hållbarhet och miljötänk en naturlig process i hur vi arbetar sedan starten. Vi tar högsta hänsyn till miljön hela vägen från produktutveckling till förpackningsprocessen.

Läs mer om vårt arbete här: https://gildaliljeblad.se/pages/miljopolicy

Innehåller era produkter parabener?
Ikon Ikon

Nej, vi använder inte parabener i våra produkter.

Innehåller era produkter mikroplatser?
Ikon Ikon

Nej, vi använder inte mikroplaster i våra produkter.

Mikroplaster förekommer ibland i vissa kornpeelingar och har blivit kritiserade för dess påverkan på miljön. Vi har istället, i vår Refining Peeling Mask, tillsatt runda, naturliga vaxkorn från ricinolja. Dessa är mycket skonsamma för huden och polerar bort döda hudceller utan att irritera huden. De är såklart också snälla mot miljön.

Är era produkter veganvänliga?
Ikon Ikon

Ja, samtliga produkter i vårt sortiment utom en är veganska. Undantaget är ingrediensen bivax (beeswax) som finns i vår Nourishing Cream.

Testar Gilda Liljeblad sina produkter på djur?
Ikon Ikon

Nej, absolut inte. Vi har aldrig testat våra produkter på djur och vill inte göra det heller. Vi testar på människor.

Min pump har stannat på min kräm, är den trasig?
Ikon Ikon

Våra pumpflaskor till serum, ögonkräm och ansiktskrämer är förpackade hermetiskt och pumpen arbetar med reducerat tryck för att förse dig med färsk produkt. Ibland kan det komma en liten luftbubbla inne i förpackningen vilket kan göra att pumpen får svårt att komma igång igen. Dock är detta enkelt löst genom att pumpa flera gånger för att få igång mekanismen.