Din varukorg
Ikon
Dagkräm med SPF - SHOPPA NU Dagkräm med SPF - SHOPPA NU
Ikon
Section
Drop element here
Section
Drop element here

AHA-syra i hudvård

Du har säkert hört talas om syror och dess goda effekter i hudvård. I Gilda Liljeblad-serien har vi valt att arbeta med AHA-syra produkter då dessa syror har bäst evidens för sin effekt och lämpar sig till flera hudtillstånd och till alla hudtyper.

Vad är AHA-syra?

AHA står för ”Alpha Hydroxy Acid” och är ett samlingsnamn för flera olika typer av syror. Gemensamt för dem är att de utvinns från frukt och grönsaker eller från organiska produkter som man har låtit surna eller jäsa. I våra produkter hittar du glykolsyra, mjölksyra, citronsyra, vinsyra och äpplesyra. Denna blandning av syror gör att du får effekter både på ytan och djupare i huden vilket leder till en synbar och kännbar förbättring av hudkvaliteten.

Vad gör AHA-syra?

AHA-syrornas viktigaste funktioner är att binda fukt, exfoliera och bidra till ökad cellförnyelse. Huden blir markant slätare, spänstigare, och klarare. Den peelande effekten jämnar ut pigmenteringar. AHA-syran gör även miljön för sur för att den bakterie som orsakar akne (cutibacterium acnes) ska frodas, vilket gör att akne får en chans att förbättras. När man använder AHA-syra produkter så får man också en bättre effekt av all annan hudvård man använder för att huden blir bättre på att ta upp aktiva ingredienser. Kort och gott. AHA har många terapeutiska egenskaper och förbättrar de flesta hudtillstånd.

AHA_cream_yuli_2040x1360px.jpg__PID:b592d0a2-25f6-4a3a-b094-2d0e4698081d

Kemisk peeling

Peeling, med AHA-syror fungerar annorlunda än peeling med korn, där det är kornen som polerar bort de döda hudcellerna. När man pratar om peeling med AHA-syror så pratar man istället om så kallad kemisk peeling. Detta innebär att det sker en kemisk process där syrorna löser upp bindningarna mellan hudcellerna så att den gamla huden försvinner och ny frisk hud kommer fram. Den kemiska peelingen passar alla hudtillstånd, även den som har mindre tålig hud och som annars kan vara känslig mot en kornpeeling. Det fina med AHA är ju även att den tillför andra positiva effekter till huden, då de som sagt tillför fukt och ger huden liv och glow.

Hur kommer jag igång med peeling med AHA-syra?

AHA-syror är aktiva vilket innebär att huden behöver vänja sig långsamt vid dem.

  • Börja med en produkt som innehåller AHA, starta inte med alla samtidigt.
         - Har du känslig hud som lätt blir röd? Börja med den mildaste av våra AHA-produkter; Activating AHA Toner.
         - Har du mer tålig hud? Då kan du testa vilken som av våra andra AHA-produkter; Activating AHA Serum, Clarifying AHA Cream eller Regenerating AHA Mask.
  • Oavsett vilken av produkterna du börjar med så bör du vänja in huden långsamt. Alla produkter, utom AHA-masken, kan du använda varannan kväll under 3 veckor, följt av varje kväll i 3 veckor. Först efter invänjningsperioden kan du använda AHA 2 gånger dagligen. AHA-masken använder du 2 gånger i veckan under de första 3 veckorna. Efter det kan du öka användningen till 3 gånger i veckan om du önskar.
  • Tänk också på att AHA-syror peelar huden och den blir därför mer känslig för solen. Använd därför solskydd dagligen, minst SPF 30. 
  • AHA-syror kan pirra och sticka när de läggs på huden. Detta är naturligt och en effekt av att syrorna arbetar. 
  • Din hud kan bli röd samma dag, och eventuellt ett par dagar efter användning. Lättare fjällning och avflagning kan också ske efter några dagar. Detta är bra och är ett tecken på att ny hud stimuleras och att cellförnyelsen ökar.

SHOPPA PRODUKTER HÄR

aha toner
aha toner
ansiktsvatten med aha-syra

Activating AHA Toner, 100 ml

439 kr
aha serum
aha serum
aha serum
aha serum

Activating AHA Serum, 30 ml

879 kr
hudkräm med aha
hudkräm med aha
hudkräm med aha
hudkräm med aha

Clarifying AHA Cream, 50 ml

769 kr
aha ansiktsmask
aha ansiktsmask
aha ansiktsmask
aha ansiktsmask

Regenerating AHA Mask, 50 ml

549 kr
Healthy Age Essentials Trial Kit
Healthy Age Essentials Trial Kit
Healthy Age Essentials Trial Kit
Healthy Age Essentials Trial Kit

Healthy Age Essentials Trial Kit

359 kr

Älskade av kunder och media

Spindelsven_rund_940x940px.png__PID:358c838a-6147-448b-8fef-24a4a56f79af

"Jag har testat flera produkter från Gilda Liljeblad och jag är verkligen så nöjd! Jag gillar särskilt Regenerating AHA Mask som exfolierar och ger en härlig lyster, samtidigt som den arbetar bort tilltäpptheter och fina linjer. Som en ansiktsbehandling på tub!"

 

- Ida Kyllerman

@spindelsven

Veronica_rund_940x940px.png__PID:47f48bcf-ef24-44a5-af79-af79be2085f4

"Detta märke och produkter har jag använt några veckor nu och min hud känns sjukt bra! Det finns en anledning till att de vunnit priser vid ett flertal tillfällen. Ni måste bara testa C-vitaminserumet och Fortifying Barrier Cream som båder ger glow och fukt."

 

- Veronica Olsson

@homeby_veronica

Solinsadik_rund_940x940px.png__PID:4b6c59ac-a288-4d0a-82d0-6815907e8902

"Hudvård från Gilda Liljeblad - wow säger jag bara! Mina favoritprodukter följer med mig vart jag än är :) På semestern är det deras trial kit som gäller. Så smidigt med ett kit som innehåller alla sex steg i hudvårdsrutinen. Älskar!"

 

- Solin Sadik

@solinxaslan

Du har säkert hört talas om syror och dess goda effekter i hudvård. I Gilda Liljeblad-serien har vi valt att arbeta med AHA-syra produkter då dessa syror har bäst evidens för sin effekt och lämpar sig till flera hudtillstånd och till alla hudtyper.