Din varukorg
Ikon
NYHET - Dagkräm med SPF! NYHET - Dagkräm med SPF!
Ikon
Section
Drop element here
Section
Drop element here

Dagkräm med SPF

Ett enkelt sätt att få in solskyddet i din dagliga hudvårdsrutin är genom en dagkräm med SPF.  

Ansiktskräm med SPF

Visste du att solen är den största boven till att huden åldras i förtid? Solens strålar står för ca 80% av det åldrandet som går att förebygga så därför är det extra viktigt att inte slarva med solskyddet. Och ett enkelt sätt att få in solskydd i din rutin är att använda en ansiktskräm med SPF.  

Varför behövs solskydd?

Det finns flera typer av ultraviolett strålning från solen, där UVB och UVA är de man mest brukar nämna. Utöver detta så utsätts huden för infrarött ljus (IR) och blått ljus (HEV). 

UVB-strålningen är den som orsakar solbränna.

UVA-strålningen däremot, går djupare ned i huden där den orsakar skada på bland annat hudens kollagen och elastin. Huden åldras då i förtid, i form av bland annat fina linjer, rynkor, förlorad spänst och pigmenteringar. 

Både UVB- och UVA-strålning kan ge upphov till olika cancerformer.

Infrarött ljus kommer också från solen och är ansvarig för den värme du känner på huden när du är ute i solen. Värmen som produceras kan också påskynda hudens åldrande samt leda till inflammation i huden, som över tid spelar roll i förtidigt hudåldrande.

Blått ljus kommer från datorskärmar, mobilskärmar och inomhusbelysning. Detta ljus sägs också kunna påskynda hudens åldrande, samt framkalla inflammation och skada i hudbarriären.

Slarva inte med solskyddet, och se till att använda ett solskydd som skyddar mot både UVB- och UVA-strålning, samt IR och HEV!

DAILY PROTECTION CREAM SPF 50+
Daily_prot_cream_spf_nina_2_561x409px.jpg__PID:c52da5f2-d2c5-4ea7-a0aa-2949d34c348d
dagkräm med spf

Behövs SPF året runt?

Det korta svaret på denna frågan är: JA! Det är den totala mängden solljus som vår hud får under vår livstid som påverkar hudens kvalitet. Solen avger skadliga UV-strålar året runt, oavsett årstid och väder. Även under molniga dagar kan upp till 80 procent av strålarna fortfarande nå huden. Strålarna reflekteras också av snö, sand och vatten och du exponeras för mer strålar än vad du kanske tror.

Vill du förhindra olika hudsjukdomar och/eller motverka tidiga och solrelaterade ålderstecken är vår rekommendation att smörja in huden med solskyddsfaktor även på vintern, eller under molniga dagar. 

Tänk på att du behöver återapplicera din dagkräm med SPF flera gånger under dagen när du vistas i solen, och att det är viktigt att du använder tillräcklig mängd. 

Tänk också på att din SPF är ett komplement till att skydda sig med kläder, keps och solglasögon, samt att undvika solen när den är som starkast. 

DAILY PROTECTION CREAM SPF 50+

Är dagkrämer med SPF bra?

Många tycker att det är jobbigt att använda solskydd då de upplever att det är kladdigt och att de lämnar en vit hinna på huden. Den tiden är förbi och många solskydd som görs idag är otroligt bra och går in lätt i huden!

Det bästa av två världar 

Att använda en ansiktskräm med inbyggt SPF är ett smart knep för att få in solskydd i din hudvårdsritual året runt. Du får då det bästa av två världar - hudvårdande ingredienser i form av bland annat antioxidanter och vitaminer som ansiktet behöver, samtidigt som det ger huden ett effektivt skydd mot solen. 

Vår dagkräm med SPF - för alla hudtyper

I vårt sortiment finns Daily Protection Cream SPF 50+. Detta är en dagkräm med ett mycket högt solskydd, som är tillverkad för att passa alla hudtyper. Den är underbart behaglig på huden och känns mer som hudvård än ett solskydd.

Produkten är formulerad med moderna, organiska UV-Filter som oskadliggör solens strålning och konverterar den till värme som sedan frigörs från huden. Den innehåller även ectoin som skyddar mot blått - och infrarött ljus, samt hyaluronsyra som ger fukt till huden.

DAILY PROTECTION CREAM SPF 50+
dagkräm med spf
Daily_prot_cream_spf_nina_3_561x409px.jpg__PID:a5f2d2c5-4ea7-40aa-a949-d34c348d9765

Skadliga ämnen för människa och natur?

Daily Protection Cream SPF 50+ innehåller organiska, toppmoderna UV-filter utan misstänkt, hormonstörande ämnen. Vi har medvetet valt bort kontroversiella ingredienser så som oktokrylen och homosalat. Produkten är även fri från silikon och paraben.

Vi har också valt råvaror som inte är misstänkta att störa den marina miljön, så här finner du inga av de misstänkt korallstörande solskyddsmedlen.

Vad står SPF för?

SPF står för ”Sun Protection Factor” och talar om hur mycket längre vi kan utsättas för UVB-strålning innan vi bränner oss, jämfört med om vi inte använder något solskyddsmedel. Om det till exempel tar 10 minuter att bli röd utan solkräm och 150 minuter att bränna oss med solkräm, är solskyddsfaktorn för det solskyddet 15 (150/10).

Ju högre SPF-tal, desto bättre är skyddet.

En solkräm med SPF 15 skyddar huden mot ca 94% av solens UVB-strålar. För en solkräm med SPF 30 ökar skyddet till ca 97% och för SPF50+ ökas skyddet ytterligare till ca 98%.

Tänk på att ingen solprodukt skyddar hundraprocentigt och skyddet kan minska om du applicerar för liten mängd osv. Därför är det viktigt att även skydda dig med kläder, keps och solglasögon, samt att undvika solen när den är som starkast.

SHOPPA PRODUKTER HÄR

Daily Protection Cream SPF 50+, 75 ml
Daily Protection Cream SPF 50+, 75 ml
Daily Protection Cream SPF 50+, 75 ml
Daily Protection Cream SPF 50+, 75 ml
Daily Protection Cream SPF 50+, 75 ml

Daily Protection Cream SPF 50+, 75 ml

499 kr
SPF spoon, 2.5 ml
SPF spoon, 2.5 ml
SPF spoon, 2.5 ml

SPF spoon, 2.5 ml

79 kr

Älskade av kunder och media

Spindelsven_rund_940x940px.png__PID:358c838a-6147-448b-8fef-24a4a56f79af

"Jag har testat flera produkter från Gilda Liljeblad och jag är verkligen så nöjd! Jag gillar särskilt Regenerating AHA Mask som exfolierar och ger en härlig lyster, samtidigt som den arbetar bort tilltäpptheter och fina linjer. Som en ansiktsbehandling på tub!"

 

- Ida Kyllerman

@spindelsven

Veronica_rund_940x940px.png__PID:47f48bcf-ef24-44a5-af79-af79be2085f4

"Detta märke och produkter har jag använt några veckor nu och min hud känns sjukt bra! Det finns en anledning till att de vunnit priser vid ett flertal tillfällen. Ni måste bara testa C-vitaminserumet och Fortifying Barrier Cream som båder ger glow och fukt."

 

- Veronica Olsson

@homeby_veronica

Solinsadik_rund_940x940px.png__PID:4b6c59ac-a288-4d0a-82d0-6815907e8902

"Hudvård från Gilda Liljeblad - wow säger jag bara! Mina favoritprodukter följer med mig vart jag än är :) På semestern är det deras trial kit som gäller. Så smidigt med ett kit som innehåller alla sex steg i hudvårdsrutinen. Älskar!"

 

- Solin Sadik

@solinxaslan