Din varukorg
Ikon
NYHET - Dagkräm med SPF! NYHET - Dagkräm med SPF!
Ikon
Section
Drop element here
Section
Drop element here

Aktiva ingredienser hudvård

Avancerad hudvård innebär att hudvårdsprodukterna innehåller aktiva ingredienser, det vill säga ämnen som faktiskt gör märkbar skillnad i huden. 

Aktiva ingredienser hudvård

Aktiva ingredienser innebär ämnen som faktiskt gör märkbar skillnad i huden. Det kan till exempel innebära att de arbetar för att ge lyster, en fastare hud, en jämn hudton, mindre pigmenteringar eller mindre linjer. 

Mest aktiva ingredienser hittar du i våra serum, krämer och ansiktsmasker. 

Vad passar min hud?

Här bjuder vi på några råd på aktiva ingredienser som gör det mesta för att din hud ska må bra.

A-vitamin

A-vitaminets främsta uppgift är att hjälpa din hud bibehålla sin ungdom och hälsa så länge som möjligt. I flera kliniska tester har A-vitamin visat sig ha effekt på vanliga ålderstecken som fina linjer och förlorad spänst. Påvisade effekter inkluderar klarare hud, förbättrad elasticitet, cellförnyelse och struktur samt reducerade pigmenteringar och porer. Det har även visat goda resultat på akne. Utöver alla dessa fina effekter så gör A-vitamin huden starkare över tid, det är just därför både hudterapeuter och hudläkare älskar ingrediensen.

A-vitamin passar alla, men ger speciellt goda resultat för dig med mogen eller åldrad hud, samt personer med akne eller pigmenteringar. 

Du hittar A-vitamin i vår Regenerating Vitamin A Retinol Cream. Ansiktskrämen ska användas på natten. Du finner även A-vitamin i Vitalising Eye Cream.

C-vit_serum_sara_2040x1360px.jpg__PID:f7061b78-b5cf-46be-8c7f-a8013dc278d1

C-vitamin

C-vitamin är en superingrediens som skyddar mot fria radikaler och ger lyster. C-vitamin har också en skyddande effekt från UV-exponering och boostar ditt solskydd, samtidigt som det har en direkt uppljusande effekt på solfläckar. Vitaminet jämnar också ut hudtonen.

C-vitamin passar dig med grå, livlös hud eller pigmenteringar.

Du hittar rent C-vitamin i Energising Vitamin C Serum, men även i Calming Serum där det kommer från kakaduplommon. Energising Vitamin C Serum ska användas på morgonen så att den kan ge sin fulla effekt under dagen, medan Calming Serum bassar både morgon och/eller kväll.

Niacinamid

Niacinamid, eller Vitamin B3, har flera goda egenskaper. Det ger en antiinflammatorisk effekt, stimulerar hudens kollagenproduktion och förbättrar elasticiteten vilket leder till minimerade synliga porer. Niacinamid stärker även hudbarriären samtidigt som den gör huden mindre känslig och reaktiv. 

Niacinamid är en bra ingrediens som passar alla hudtyper eftersom den normaliserar huden och skapar balans. Just därför lämpar den sig till både  torr och fet hud, samt även känslig.

Niacinamid finns i flera av våra produkter, men du får den mest terapeutiska dosen i antingen Fortifying Barrier Cream eller Clarifying AHA Cream.

AHA-syror

AHA-syror har flera goda egenskaper. De viktigaste funktionerna är att binda fukt, exfoliera och bidra till cellförnyelsen. I och med att de exfolierar så frigör de huden från döda hudceller och avlagringar, och de hjälper därför all din övriga aktiva hudvård att tränga in djupare i huden. Tack vare dess cellförnyande egenskaper piggar de också upp trött och livlös hud och bidrar till ett härligt glow. AHA-syror har också en direkt uppljusande effekt och hjälper till att minska pigmentfläckar. De hjälper även till att motverka akne.

AHA-syror passar de flesta hudtyper och hudtillstånd, framför allt du som vill ha en allmän förbättring med slätare och klarare hud samt om du har pigmentfläckar. AHA passar också dig som har akne eller finnar.

Du hittar AHA-syror i flera av våra produkter; Activating AHA Toner, Activating AHA Serum, Clarifying AHA Cream och Regenerating AHA Mask.

Tänk på att vänja huden långsamt med AHA-syror, då AHA är mycket aktivt. Vid användandet av AHA-syror är det också viktigt att du använder solskydd dagligen, då syrorna gör huden lite mer solkänslig.

Glykolsyra

Glykolsyra, eller Glycolic Acid, är den minsta molekylstorleken av AHA-syra som tränger in längre och arbetar mer på djupet. Fuktbindande. Anti-ageing egenskaper, tränger in i huden och stimulerar cellaktiviteten. Fungerar exfolierande, förbättrar hudens elasticitet, ökar produktionen av kollagen och andra komponenter i hudens matrix. Gör huden upplivad, mjukare, spänstigare och med färre pigmenteringar och ojämnheter. Gynnar hudens cellcykel.

Du hittar Glykolsyra i Regenerating AHA Mask.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra, eller Sodium Hyaluronate, är känd framför allt för sin fuktbindande effekt. Syran binder fukt 1000 gånger sin egen vikt. Den absorberas helt av huden och ger ingen fet eller kladdig känsla

Du hittar Hyaluronsyra i Vitalising Eye Cream, Clarifying AHA Cream, Regenerating Vitamin A Retinol Cream.

Eye_cream_lisa_2_2040x1360px.jpg__PID:163a2da6-eabf-4808-a080-f15da7549589

Att tänka på vid avancerad hudvård

Bäst effekt av aktiva ingredienser i hudvård får du om huden rengörs ordentligt innan de tillförs. Rengöringens uppgift blir då att frigöra huden från smuts och bana väg för de aktiva ingredienserna. Allra bäst fungerar det om du peelar, eller exfolierar huden för att få bort döda hudceller innan du applicerar den aktiva delen i rutinen. Vi rekommenderar att man peelar lite och ofta så att man är snäll mot sin hud och dess barriär.  

Lägg märke till att det är viktigt att inte överanvända aktiva ingredienser. Särskilt vitamin A och AHA-syror kan göra huden känslig och reaktiv om de används för mycket när huden är ovan. Vänj huden långsamt. Börja med en produkt i taget med vitamin A eller AHA-syror. Alla AHA-produkter, utom AHA-masken, kan du använda varannan kväll under 3 veckor, följt av varje kväll i 3 veckor. Först efter invänjningsperioden kan du använda produkten 1-2 gånger dagligen, beroende på rekommendation. AHA-masken använder du 2 gånger i veckan under de första 3 veckorna. Efter det kan du öka användningen till 3 gånger i veckan om du önskar. Tillsätt fler produkter när du känner att huden klarar av det. 

Om du tycker om att sola är det bra att göra ett uppehåll med AHA-syror under sommaren. Syran gör nämligen huden extra solkänslig och därmed kan risken för solskador öka.

SHOPPA PRODUKTER HÄR

a vitamin kräm
a vitamin kräm
a vitamin kräm
a vitamin kräm

Regenerating Vitamin A Retinol Cream, 50 ml

879 kr
eye cream
eye cream
eye cream

Vitalising Eye Cream, 15 ml

599 kr
c vitamin serum
c vitamin serum
c vitamin serum
c vitamin serum

Energising Vitamin C Serum, 30 ml

879 kr
barrier cream
barrier cream
barrier cream
barrier cream

Fortifying Barrier Cream, 50 ml

549 kr
hudkräm med aha
hudkräm med aha
hudkräm med aha
hudkräm med aha

Clarifying AHA Cream, 50 ml

769 kr
aha toner
aha toner
ansiktsvatten med aha-syra

Activating AHA Toner, 100 ml

439 kr
aha serum
aha serum
aha serum
aha serum

Activating AHA Serum, 30 ml

879 kr
aha ansiktsmask
aha ansiktsmask
aha ansiktsmask
aha ansiktsmask

Regenerating AHA Mask, 50 ml

549 kr
Healthy Age Essentials Trial Kit
Healthy Age Essentials Trial Kit
Healthy Age Essentials Trial Kit
Healthy Age Essentials Trial Kit

Healthy Age Essentials Trial Kit

359 kr

Älskade av kunder och media

Spindelsven_rund_940x940px.png__PID:358c838a-6147-448b-8fef-24a4a56f79af

"Jag har testat flera produkter från Gilda Liljeblad och jag är verkligen så nöjd! Jag gillar särskilt Regenerating AHA Mask som exfolierar och ger en härlig lyster, samtidigt som den arbetar bort tilltäpptheter och fina linjer. Som en ansiktsbehandling på tub!"

- Ida Kyllerman

@spindelsven

Veronica_rund_940x940px.png__PID:47f48bcf-ef24-44a5-af79-af79be2085f4

"Detta märke och produkter har jag använt några veckor nu och min hud känns sjukt bra! Det finns en anledning till att de vunnit priser vid ett flertal tillfällen. Ni måste bara testa C-vitaminserumet och Fortifying Barrier Cream som båder ger glow och fukt."

- Veronica Olsson

@homeby_veronica

Solinsadik_rund_940x940px.png__PID:4b6c59ac-a288-4d0a-82d0-6815907e8902

"Hudvård från Gilda Liljeblad - wow säger jag bara! Mina favoritprodukter följer med mig vart jag än är :) På semestern är det deras trial kit som gäller. Så smidigt med ett kit som innehåller alla sex steg i hudvårdsrutinen. Älskar!"

- Solin Sadik

@solinxaslan

Aktiva ingredienser i hudvård innebär ämnen som faktiskt gör märkbar skillnad i huden. Det kan till exempel innebära att de arbetar för att ge lyster, en fastare hud, en jämn hudton, mindre pigmenteringar eller mindre linjer.