Din varukorg
Ikon
CHRISTMAS COLLECTION - SHOPPA NU! CHRISTMAS COLLECTION - SHOPPA NU!
Ikon
Section
Drop element here
Section
Drop element here

Den bästa ansiktskrämen för dig

Ansiktskrämens jobb är att reparera och ge näring till hudbarriären, stabilisera fuktnivån i huden, balansera talgproduktionen och låsa in aktiva ingredienser som applicerats tidigare i hudvårdsrutinen. 

Dag- och nattkräm eller 24h-kräm?

Vi på Gilda Liljeblad har valt att göra tre av våra ansiktskrämer till så kallade 24h-krämer; Fortifying Barrier Cream, Nourishing Cream och Clarifying AHA Cream. Detta är en kombination av dag- och nattkräm, och fördelen med dessa är att de kan användas både på dagen och natten, det vill säga både som dagkräm och nattkräm. De innehåller en kombination av mycket vitaminer och antioxidanter som skyddar mot hudens påfrestningar under dagen, samt aktiva ingredienser som arbetar på natten. 

Vissa föredrar att använda samma kräm på både dagen och natten. Men våra krämer kan också kombineras så att man använder en av våra krämer på dagen och en annan på natten.

En av våra ansiktskrämer, Regenerating Vitamin A Retinol, är en nattkräm. Den innehåller A-vitamin som kan göra huden solkänslig och ska därför inte användas på dagen om huden utsätts för sol. 

Vilka unika behov har din hud?

Ansiktskrämen är en viktig del i hudvårdsrutinen och det är viktigt att du väljer den kräm som på bästa sätt tar hand om just dina unika behov.

Alla hudtyper mår bra av fukt, torr som fet. Därför finns fukt i alla hudvårdskrämer. Vissa hudtyper mår även bra av fett, och beroende på din huds tillstånd behöver du tillsätta olika aktiva ingredienser som arbetar med just dina behov.

En torr hud behöver fuktgivande ingredienser och samtidigt mycket fett och näring. De feta ingredienserna fungerar som ett skyddande membran som låser in fukten i huden och förhindrar huden från att torka ut under dagen.

En fet hud behöver en fuktgivande kräm som är lättare i konsistensen. Lättare gelkrämer återfuktar din hud utan att de blir feta. Krämen ska också balansera huden, lugna talgproduktionen och minska porstorleken. Ett vanligt misstag som många med fet hud gör är att använda uttorkande produkter och att inte tillsätta fukt. Detta skapar istället en obalans i huden som gör att huden börjar producera mer fett. 

En känslig hud, som lätt blir röd och flammig, behöver lugnande och kylande ingredienser samt ingredienser som stärker hudens barriär.

En mogen eller åldrad hud behöver krämer med både fukt, näring och föryngrande egenskaper.

Förutom torr, fet, känslig och mogen hud finns det många andra tillstånd som huden kan ha. Du kanske har akne eller finnar, eller pigmenteringar med ljusa, mörka eller vita fläckar i ansiktet. Din hud kan också vara yttorr. Huden känns då torr och stram på ytan, men blir ändå blank under dagen. Känn själv efter vad du vill jobba på med din hud och fokusera på detta när du väljer din hudvård.

Vilken ansiktskräm ska jag ha?

Välj bland fyra professionella ansiktskräm fukt produkter från Gilda Liljeblad.

Fortifying Barrier Cream

En riktigt fet ansiktskräm som passar till supertorr eller känslig hud som lätt blir röd. Den innehåller den populära ingrediensen niacinamid som stärker hudens barriär, samt övriga närande och vårdande ingredienser. Kan användas som både dag- och nattkräm.

Nourishing Cream

En ansiktskräm som passar till normaltorr eller känslig hud samt problemhud. Den innehåller återfuktande, närande och lugnande ingredienser och passar även hud med rosacea. Kan användas som både dag- och nattkräm.

Clarifying AHA Cream

En matterande ansiktskräm och passar till fet, blandad eller aknebenägen hud samt problemhud. Den innehåller exklusiva AHA-syror som löser upp igentäppta porer, reducerar talgproduktion, samt minskar bakteriefloran och inflammationer. Kan användas som både dag- och nattkräm.

Regenerating Vitamin A Retinol Cream

En healthy-ageing ansiktskräm som passar till mogen - och aknebenägen hud samt hud med pigmenteringar. Innehåller A-vitamin som bygger upp huden och bekämpar fina linjer och slapp hud. Används som nattkräm. Använd någon av ovan tre krämer som komplement på dagen.

SHOPPA PRODUKTER HÄR

barrier cream
barrier cream
barrier cream
barrier cream
barrier cream

Fortifying Barrier Cream, 50 ml

549 kr
ansiktskräm för torr och känslig hud
ansiktskräm för torr och känslig hud
ansiktskräm för torr och känslig hud
ansiktskräm för torr och känslig hud

Nourishing Cream, 50 ml

659 kr
hudkräm med aha
hudkräm med aha
hudkräm med aha
hudkräm med aha

Clarifying AHA Cream, 50 ml

769 kr
a vitamin kräm
a vitamin kräm
a vitamin kräm
a vitamin kräm

Regenerating Vitamin A Retinol Cream, 50 ml

879 kr