Din varukorg
Ikon
NYHET - Dagkräm med SPF! NYHET - Dagkräm med SPF!
Ikon
Section
Drop element here
Section
Drop element here

Guide till rätt peeling för din hud

Att peela eller exfoliera ansiktet är en viktig del i hudvårdsrutinen. Det finns många fördelar med att regelbundet peela ansiktet och frigöra huden från döda hudceller och avlagringar.

Peel to glow

Huden är kroppens största organ och hudens celler förnyas kontinuerligt. Varje dag dör miljontals hudceller och lägger sig som en hinna på hudens yta tills nya och friska hudceller ersätter dem. När vi är unga går förnyelsen av hudceller snabbare, men ju äldre vi blir desto längre tid tar processen och de döda cellerna ligger kvar längre på huden. Detta kan ge en torr, gråaktig och livlös hudyta. Samtidigt kan döda hudceller täppa till porer, vilket i sin tur ökar risken för pormaskar, utslag och akne.

Genom att peela, eller exfoliera huden, snabbar man på ytbytesprocessen av hudens celler. De döda hudcellerna ramlar av och ny fräsch hud kan komma upp till ytan. Resultatet blir en mjukare och fastare hud med en friskare lyster och glow.

När man använder peeling så får man också en bättre effekt av all annan hudvård man använder för att den rena huden blir bättre på att ta upp aktiva ingredienser.  

2_activating_aha_toner.jpg__PID:e2006e6e-ca2b-4ac4-8449-6c832db63da2

Hur peelar man ansiktet?

Att peela huden är bra för alla hudtyper, torr som fet. Däremot så finns det olika typer av peeling, och vilken metod du skall använda hänger bland annat ihop med hudens känslighet. Man brukar dela in peeling i två kategorier; mekanisk peeling och kemisk peeling.

Mekanisk peeling

Mekanisk peeling innebär att döda celler och hudavlagringar slipas/poleras bort med hjälp av en kräm eller mask innehållande små korn. I vår serie finns Refining Peeling Mask som innehåller runda, mjuka och skonsamma korn som framställs från ricinolja. 

Mekanisk peeling passar grov, fet och åldrande hud som kan dra nytta av kornen. Torr och känslig hud kräver en mildare, mer försiktig behandling. Mycket tunn och känslig hud bör inte peelas mekaniskt överhuvudtaget. 

Produkter: Refining Peeling Mask (massera in i huden).

Kemisk peeling

Istället för att använda peeling med korn kan du peela huden med enzymer eller syror. Både enzympeeling och syrapeeling är former av kemisk peeling och bygger på att aktiva ämnen löser upp bindningarna mellan de döda hudcellerna som då lättare ramlar av när du sköljer av dig. 

Kemisk peeling utan korn passar till alla hudtyper. Då den inte skrapar på ytan så är den särskilt bra till dig som har känslig hud. Väljer du kemisk peeling med AHA-syror får du dessutom, förutom den peelande effekten, fördelen av AHA-syrornas andra egenskaper. De tillför bland annat massor av fukt, stimulerar hudens uppbyggnad samt ger en uppljusande effekt på solskadad hud.

I vår serie finns enzympeeling i Refining Peeling Mask. Produkten är unik då den innehåller både korn och enzymer. I det fall du vill använda den som enzympeeling ska du låta bli att massera in produkten i huden.

Produkter: Refining Peeling Mask (fukta huden lätt med varmt vatten och låt produkten verka på huden, utan att massera).

AHA-peeling finns i flera av våra produkter. Alla har namnet AHA i sig. 

Produkter: Activating AHA Toner, Activating AHA Serum, Clarifying AHA Cream, Regenerating AHA Mask.

kemisk peeling

Hur ofta ska man peela ansiktet?

Det är viktigt att inte överanvända peeling. Vänj huden långsamt, oavsett vilken typ av peeling du använder. Har du aldrig peelat huden, ta det lugnt i början och prova en gång, vänta 1-2 veckor och se hur huden reagerar. Efter invänjningsperioden är det lagom att peela huden ca 2-3 gånger per vecka, förutsatt att du känner att huden klarar av det.

Om du använder syrapeeling är det bra att göra ett uppehåll under sommaren. Syran gör nämligen huden extra solkänslig och därmed kan risken för solskador öka.

SHOPPA PRODUKTER HÄR

peeling mask
peeling mask
peeling mask

Refining Peeling Mask, 50 ml

499 kr
aha toner
aha toner
ansiktsvatten med aha-syra

Activating AHA Toner, 100 ml

439 kr
aha serum
aha serum
aha serum
aha serum

Activating AHA Serum, 30 ml

879 kr
hudkräm med aha
hudkräm med aha
hudkräm med aha
hudkräm med aha

Clarifying AHA Cream, 50 ml

769 kr
aha ansiktsmask
aha ansiktsmask
aha ansiktsmask
aha ansiktsmask

Regenerating AHA Mask, 50 ml

549 kr

Älskade av kunder och media

Spindelsven_rund_940x940px.png__PID:358c838a-6147-448b-8fef-24a4a56f79af

"Jag har testat flera produkter från Gilda Liljeblad och jag är verkligen så nöjd! Jag gillar särskilt Regenerating AHA Mask som exfolierar och ger en härlig lyster, samtidigt som den arbetar bort tilltäpptheter och fina linjer. Som en ansiktsbehandling på tub!"

- Ida Kyllerman

@spindelsven

Veronica_rund_940x940px.png__PID:47f48bcf-ef24-44a5-af79-af79be2085f4

"Detta märke och produkter har jag använt några veckor nu och min hud känns sjukt bra! Det finns en anledning till att de vunnit priser vid ett flertal tillfällen. Ni måste bara testa C-vitaminserumet och Fortifying Barrier Cream som båder ger glow och fukt."

- Veronica Olsson

@homeby_veronica

Solinsadik_rund_940x940px.png__PID:4b6c59ac-a288-4d0a-82d0-6815907e8902

"Hudvård från Gilda Liljeblad - wow säger jag bara! Mina favoritprodukter följer med mig vart jag än är :) På semestern är det deras trial kit som gäller. Så smidigt med ett kit som innehåller alla sex steg i hudvårdsrutinen. Älskar!"

- Solin Sadik

@solinxaslan

Genom att peela, eller exfoliera huden, snabbar man på ytbytesprocessen av hudens celler. De döda hudcellerna ramlar av och ny fräsch hud kan komma upp till ytan. Resultatet blir en mjukare och fastare hud med en friskare lyster och glow. Peeling delas in i mekanisk peeling med korn, och kemisk peeling med syror eller enzymer.